Vaarwel spullen

27 december 2017

Er gaan gedachten door mijn hoofd en allerlei excuses om géén vaarwel te zeggen tegen mijn spullen: Dit zou ik nog een keer kunnen gebruiken voor… Dit vindt … misschien wel leuk. Hier heb ik mooie herinneringen aan. Dit heb ik ooit gekregen van… Als ik wat kilo’s kwijt ben, kan ik dit weer aan.

Dit ruimt natuurlijk niet op!

Ik doe een poging om een paar pagina’s te lezen in het boek ‘Vaarwel spullen; minder bezit, meer geluk’ en probeer mezelf op een andere manier toe te spreken: Dit heb je al jaren niet gebruikt. Als je het naar de Deelkring brengt, maak je iemand anders er misschien wel blij mee. Je weet zelf dat je hier nooit meer iets mee gaat doen, weg ermee!

Het is me inmiddels gelukt om:

  • een vuilniszak met spullen te vullen waar ik al meer dan 3 jaar niet naar had omgekeken;
  • een kastje en één van mijn drie (!) vuilnisbakken weg te geven;
  • een stoel, die je ook als matras kunt gebruiken, héél handig, en een krat met bruikbare spullen naar de Deelkring te brengen.

En wat het nog leuker en, hopelijk voor de volgende lading, iets makkelijker maakt, is dat ik gelijk al iemand anders zag lopen met een pan die ik net weggebracht had. Dat is zo mooi aan de DEELkring.

Ik lees verder in mijn ‘zelfhulp’ boek…

Tip één: vergeet het idee dat je je spullen niet kunt wegdoen.
Je bent gewoon onervaren, dat is alles. Je bent niet vertrouwd met de gewoonte om je spullen weg te doen en je bent eraan gewend om ze te bewaren.

Fumio Sasaki, de schrijver van het boek, spreekt me duidelijk toe en ik herken het.

Alles wat je niet geleerd hebt, kun je leren als je dat wilt. Het is een kwestie van oefenen.
Ik ga dus oefenen, oefenen, oefenen. Andere gedachtes, ander gedrag. Iedere dag weer.

Vol goede moed ga ik de volgende lading in het kratje doen. En mocht er nog iemand geïnteresseerd zijn in boeken, dvd’s en cd’s. Het helpt mij om afstand te doen van mijn spullen als ik weet dat ik iemand anders er blij mee kan maken.

Vaarwel spullen!

Geplaatst in: Algemeen, Coaching, Leven

Trefwoorden: , , , ,

Neshipae